luni, 3 ianuarie 2011

Gratar de curcan in sos de sampanie

Iaca am mai reusit o mare performanta culinara, de ne-am delectat cu totii: Piept de curcan la gratar in sos de sampanie!

Asadar:
4-5 felii de piept de curcan
usturoi (+/-3 catei)
sampanie (cam 75ml)
ulei de masline 1 lingura
sare
ierburi de Proventa (eu am folosit ierburile uscate, dar cine are niste rosmarin proaspat cred ca poate folosi cu incredere)

Se pune uleiul in tigaie si usturoiul presat. Se lasa putin sa se incinga la puterea maxima.
Se pun feliile de piept de curcan in tigaie si se presara pe ele sare si ierburile de Proventa. Se da focul cam la jumate si dupa 2 minute se intoarce carnea. Se presara iar sarea si ierburile si dupa inca 2 minute de "prajeala" se adauga sampania. Si in acest sos format se lasa carnea sa se patrunda dupa care se ia de pe foc si se serveste cu ceva garnitura mai sofisticata sau pur si simplu cu salata.
Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu